loading

Tisztán tartja a levegőt és alacsonyan a költségeket.

A kisebb fogyasztás mellett nagyobb teljesítményt nyújtó méretcsökkentett 1.6 CDTI Turbo és BiTurbo motorok1 jól jellemzik az Opel Vivaro zseniális megoldásait. Az eredmény: rendkívül csekély fogyasztás és CO2-kibocsátás.

Opel Vivaro – Nagyobb teljesítmény, kisebb szomjúság

Nagyobb teljesítmény, kisebb szomjúság

Az Opel Vivaro nagy nyomatékú, csekély fogyasztású és alacsony károsanyag-kibocsátású motorválasztékot kínál. Három közülük start/stop rendszerrel rendelkezik: a 70 kW (95 LE) teljesítményű 1.6 CDTI Turbo, illetve a 92 kW (125 LE) és 107 kW (145 LE) teljesítményű 1.6 CDTI BiTurbo motorok. Start/stop rendszer nélkül két motor kapható, 70 kW (95 LE) és 88 kW (120 LE) teljesítménnyel.

Opel Vivaro – BiTurbo technika

Csúcsmodern technika

Az Opel Vivaro csúcstechnikájú BiTurbo motorjai a kis turbótöltő előnyeit (gyors reakció a nagy teljesítmény és nyomaték eléréséhez alacsony fordulatszámnál) egyesítik a nagy turbótöltő előnyeivel (nagy teljesítmény és nyomaték magas fordulatszámnál). Az iker közbenső hűtő tiszta, hatékony égésszabályozást biztosít. Ennek eredményeként állandóan nagy a nyomaték már az alacsony fordulatszámoktól kezdve, és nagy a leadott teljesítmény a magasabb motorfordulatszámoknál, kiváló gazdaságosság mellett.

Opel Vivaro - ecoFLEX

Vivaro ecoFLEX

Az ecoFLEX embléma sokat elárul az Ön hozzáállásáról a környezethez és az üzemeltetési hatékonysághoz. A rendkívül gazdaságos 1.6 CDTI ecoFLEX 66 kW (90 LE) teljesítményű motor az alapfelszereltség részét képező start/stop rendszerrel együtt minden alkalommal nullára redukálja az üzemanyag-pazarlást, amikor az Opel Vivaro megáll, ezzel csökkentve a jármű környezeti hatását. Ezen kívül számos további energiatakarékos megoldása van, ilyen például az energia-visszanyerő fékezés, a karbantartást nem igénylő dízel részecskeszűrő, a csúcsmodern üzemanyag-befecskendezés és a változtatható geometriájú turbótöltés. Bármilyen könnyű haszongépjárműre is legyen szüksége, próbálja ki az ecoFLEX technikát, amely egy további lépés a tisztább, hatékonyabb üzleti jelenlét felé.

Opel Vivaro – Start/stop rendszer

További költségcsökkentő tényezők

Az opcionális start/stop rendszer mellett az energiatakarékos, csak szükség esetén működésbe lépő, be-/kikapcsolódó vízszivattyú, és a pontosan a kellő mennyiségű kenőanyagot biztosító, változó térfogatáramú olajszivattyú csökkenti a felesleges energiafogyasztást.

A fékezési energia-visszanyerés az akkumulátor szelektív töltésével csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást, főként akkor, amikor fölös energia áll rendelkezésre fékezés vagy lassítás közben.

A karbantartást nem igénylő vezérműlánc és a dízel részecskeszűrő révén csökkennek a szervizköltségek és az állásidő, köszönhetően a két éves/40 000 kilométerenkénti fő szervizintervallumoknak.

Opel Vivaro – ecoDrive üzemmód

ecoDrive üzemmód

Az ecoDrive üzemmód bármikor be- és kikapcsolható. Nyomógomb aktiválja, a gázpedál padlóig nyomása felülbírálja, vagy egyszerűen ki lehet kapcsolni.

ecoDrive üzemmódban

  • csökken a motornyomaték és a teljesítmény,
  • módosul a gázpedál reakciója,
  • csökken a légkondicionálás és a fűtésrendszer energiafelhasználása.

Az ecoDrive üzemmód pontosan jelzi a vezetőnek, hogy melyik fokozatba kapcsoljon az üzemanyag-takarékos működéshez, fényjelzést adva a leghatékonyabb váltási sebességnél. Ha a járműben van navigátor, az kijelzi a gazdaságos vezetésre vonatkozói adatokat és utasításokat a rendszertől kapott információk alapján.

1: Vivaro zárt furgon:
Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 6,6–8,7, országúton 5,5–6,7, vegyes használatban 5,9–7,4; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 155–195.

Vivaro személyszállító furgon:
Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 6,6–7,9, országúton 5,5–6,0, vegyes használatban 5,9–6,6; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 155–174.

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).

A képen extraként választható felszerelés is látható. A képen látható autók illusztrációk.

A leírások és az illusztrációk olyan felszereléseket is tartalmazhatnak, melyek nem részei az alapfelszereltségnek. A feltüntetett adatok a publikálás időpontjában pontosak voltak. Fenntartjuk a jogot, hogy változtassunk a megjelenésen és a műszaki tartalmon. A megjelenített színek megközelítőleg tükrözik a valódi színeket. A feltüntetett opcionális tartalom felár ellenében rendelhető meg. Járműveink elérhetősége, műszaki jellemzői és pontos felszereltsége változhat, egyes elemek csak bizonyos országokban vagy felárért rendelhetők. Részletes és aktuális információkért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

+) WLTP: Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a WLTP eljárás (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) használatával történik, a 715/2007/EK és a 2017/1151/EU rendeletnek megfelelően (az adott időpontban hatályos változatok alapján). Az értékek nem veszik figyelembe az egyéni használati és vezetési körülményeket. A hivatalos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási értékekről további információért olvassa el az "Útmutató az új személyautók fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról" című útmutatót, amely az értékesítési pontokon vagy a kijelölt állami hatóságnál vagy szervnél ingyenesen elérhető.

++) NEDC: Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a WLTP eljárás alapján történik, a vonatkozó értékeket pedig visszaalakítják a NEDC rendszerbe az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében, a 715/2007/EK, 2017/1153/EU és 2017/1151/EU rendeleteknek megfelelően.

Az értékek nem veszik figyelembe az egyéni használati és vezetési körülményeket, az opcionális felszereltséget, és a gumiabroncsok jellegzetességeit. A hivatalos üzemanyag-fogyasztásról és CO2-kibocsátási értékekről további információért olvassa el az "Útmutató az új személyautók fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról" című útmutatót, amely az értékesítési pontokon vagy a kijelölt állami hatóságnál vagy szervnél ingyenesen elérhető.

+++) Kifutott járművek / könnyű haszonjárművek: Minden feltüntetett adat az alapfelszereltségű EU alapmodellre vonatkozik. A fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a 715/2007/EK és 692/2008/EK rendeleteknek megfelelően (az adott időpontban hatályos változatok alapján), az üzemkész jármű súlyát figyelembe véve, a rendeletben meghatározottak szerint történik. További tartozékok használata és a gyárilag beépített extra felszereltség a jelzettnél kissé nagyobb fogyasztási és CO2-kibocsátási adatokat eredményezhetnek. Az üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét. Kizárólag a különböző járműváltozatok összehasonlítására szolgálnak, és eltérhetnek a valós vezetési körülmények között elért tényleges üzemanyag-fogyasztástól, amelyet nagymértékben befolyásolhat a vezetési stílus és az üzemeltetési körülmények. További felszerelések használata növelheti a jármű üres tömegét, egyes esetekben a jármű tengelyterhelését és össztömegét, és csökkentheti a vontatható tömeget. Ez a maximális sebesség csökkenéséhez és a gyorsulási idő megnövekedéséhez vezethet. A teljesítményadatok 75 kg tömegű vezetővel, továbbá 125 kg terheléssel értendők. 2 A H-gáz m3/100 km-ben értendő.

Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Az Opel az ésszerűség határain belül erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a honlapon található adatok pontosak és naprakészek legyenek, de nem vállal felelősséget a honlapon található információk esetleges pontatlanságából eredő veszteségek illetve kártérítési igények kapcsán. Az oldalon található információk pontatlanságát okozhatja például a termékek specifikációinak, az opcionális kiegészítőknek (stb.) az időszakos megváltozása. A bemutatott vagy leírt termékek közül némelyek csak bizonyos országokban kaphatók, vagy csak felár megfizetése mellett. Az Opel fenntartja a termékspecifikációk tetszőleges időpontban történő megváltoztatásának jogát. Az Ön országában érvényben lévő termékspecifikációkról Opel Márkakereskedőjénél tájékozódhat.
promo  
Ugrás az oldal tetejére